The Great Lakes-Gulf Presbytery (RPCNA)

Proposed Agenda — Upd. 2/19/24

CLERK

ASST. CLERK

Adam Kuehner ak@streetsermon.org

Nathan Eshelman n.p.eshelman@gmail.com

2024 ANNUAL SPRING MEETING

<u>Time</u>: Thursday February 29 @ 2:00 p.m. to Saturday March 2 @ Noon

<u>Place</u>: Second Reformed Presbyterian Church <u>Address</u>: 4800 Michigan Rd. Indianapolis, IN 46228

Phone: (317) 787-1211

DAILY SCHEDULE

THURSDAY

Bus. Session #1 (2:00 - 5:30p)

- *Mid-Session Break (3:45 4:00p)*
- *Dinner Break (5:30 6:30p)*

Bus. Session #2 (6:45 - 9:00p)

FRIDAY

Bus. Session #3 (8:30a - 12:30p)

- *Mid-Session Br.* (10:30 10:45a)
- Lunch Break (12:30 1:30)

Bus. Session #4 (1:45 - 5:30p)

- *Mid-Session Break (3:30 3:45p)*
- *Dinner Break (5:30 6:30p)*

Bus. Session #5 (6:45 - 9:00p)

SATURDAY (If Necessary)

Bus. Session #6 (8:30a - 12:00p)

- Mid-Session Br. (10:30 10:45a)
- Adjournment (Noon)¹

BUSINESS SESSION #1

Thu 2:00 p.m. - 5:30 p.m. (Break @ 4:00p)

- 1. CALL TO ORDER / MODERATOR'S ADDRESS / CONSTITUTION (Moderator) 30 mins [2:30]
- **2. ROLL CALL** (Asst. Clerk) *5 mins* [2:35]
- 3. FORMAL INTRODUCTIONS (First-Time Delegates, Fraternal Delegates, Special Guests) 5 mins [2:40]
- 4. MEMORIALS (in honor of deceased RE/TEs) 10 mins [2:50]
- 5. CLERK'S REPORT (Kuehner) 20 mins [3:10]
- **6. OFFICER ELECTIONS** (Nominations from Floor) *Moderator, Clerk, Asst. Clerk* 5 mins [3:15]
- 7. AD INTERIM COMMISSION REPORT + Minutes (Anderson) 15 mins [3:30]
- 8. MEMBERSHIP COMTE REPORT (F. Smith) 5 mins [3:35]

¹ Lunch is typically served following adjournment, with sack lunches available upon request. **However, keep in mind** that we have a fairly light agenda and could potentially adjourn by Friday night.

- 9. CANDIDATES AND CREDENTIALS COMMITTEE REPORT (Niess) 10 mins
 - A. Intro/Recommendations (Niess) 5 mins [3:40]
 - B. Exegesis Paper: J. Johnson (VV) 5 mins [3:45]
- 10. MID-SESSION BREAK (15 mins) Order of the Day @ 3:45p [4:00]
- 11. CANDIDATES AND CREDENTIALS COMMITTEE REPORT (Niess) 40 mins [5:20]
 - A. Past. & Ev. Gifts Exam: J. Johnson (20/10/5 + RCV) 40 mins [4:40]
 - B. Pers. Godliness Exam: T.J. Pattillo (20/10/5 + RCV) 40 mins [5:20]
- **12. COVFAMIKOI REPORT** (Nelson) 5 mins [5:25]
- 13. PRAYER FOR DINNER / RECESS (Moderator) 5 mins [5:30]

BUSINESS SESSION #2

Thu 6:45 p.m. - 9:00 p.m. (No Break)

- 14. CALL TO ORDER / PRAYER TO RECONVENE (Moderator) Appointments 5 mins [6:50]
- **15. VISUAL ATTENDANCE** (Asst. Clerk)
- 16. CANDIDATES AND CREDENTIALS COMMITTEE REPORT (Niess) 35 mins [7:25]
 - Expository Sermon 2: J. Johnson (Psalm + 25/5 + RCV) 35 mins [7:25]
- 17. HETHERTON REPORTS 20 mins [7:45]
 - A. VISITATION COMTE (Hanson) 15 mins [7:40]
 - B. SESSION REPORT (Dage) 5 mins [7:45] Prayer ~ S. Rhoda
- **18. SWORP REPORTS** *20 mins* [8:05]
 - A. VISITATION COMTE (Schisler) 15 mins [8:00]
 - **B. SESSION REPORT** (Work) 5 mins [8:05] Prayer ~ Schisler
- 19. SOUTHFIELD REPORTS 20 mins [8:25]
 - A. VISITATION COMTE (Mann) 15 mins [8:20]
 - B. SESSION REPORT (Kuehner) 5 mins [8:25] Prayer ~ J. Sturm
- **20. SESSION/TGB REPORTS**² *15 mins* [8:40]
 - A. ATLANTA 5 mins [8:20] Prayer ~ Shipp
 - **B.** BELLE CENTER 5 mins [8:25] Prayer ~ McCollum
 - **C. BLOOMINGTON** *5 mins* [8:30] Prayer ~ Dage
- **21. INTERCESSORY PRAYER & RECESS** (See Appointees Above)³ 20 mins [9:00]

BUSINESS SESSION #3

Fri 8:30 - 12:30 p.m. (Break @ 10:35a)4

- **22.** CALL TO ORDER / PRAYER TO RECONVENE (Moderator) Appointments? 5 mins [8:35]
- 23. VISUAL ATTENDANCE (Asst. Clerk)

² We plan to do TGB/Session reports in alphabetical order, starting with Atlanta.

³ Wherever possible, those asked to lead in prayer (along with their alternates) also served, by appointment of the moderator, as minute-reviewers for the particular congregation they are lifting up in prayer.

⁴ The deadline for papers occurs immediately following the mid-morning break.

24. READING OF PREVIOUS MINUTES (Clerk) 5 mins [8:40]

25. CANDIDATES AND CREDENTIALS COMTE REPORT — Continued (Niess) 75 mins [9:55]

- A. Evid. of Progr. Sermon: T.J. Pattillo (Psalm + 25/5 + RCV) 35 mins [9:15]
- **B.** <u>Church History (Oral)</u>: J. Johnson (20/10/5 + RCV) 40 mins [9:55]

26. ODOM COMPLAINT (23-34) HEARING 30 mins [10:25]

- A. Complainant (Mr. Odom) 5 mins [10:00]
- **B.** Defendant (WRPC Session) 5 mins [10:05]
- **C.** Floor Questions 5 mins [10:10]
- **D.** Floor Discussion⁵ 10 mins [10:20]
- E. Standing Vote: Sustain vs. Not Sustain 5 mins [10:25]

27. HMB REPRESENTATIVE REPORT (J. Smith) 5 mins [10:30] Prayer ~ Anderson

28. MID-SESSION BREAK (15 mins) — Order of the Day @ 10:30p [10:45]

29. ORLANDO PETITION (24-1) seeking transmission to Synod w/ endorsement (Eshelman) 30 mins [11:15]

- **A.** Summary by Orlando Session (Eshelman) *5 mins* [10:50]
- **B.** Questions from the Floor 10 mins [11:00]
- **C.** Floor Discussion & Vote 15 mins [11:15]

30. CYPU BOARD REPORT (Planalp) 30 mins [11:45]

- **31. SESSION REPORTS**⁶ *25 mins* [12:10]
 - A. COLUMBUS 5 mins [11:50] Prayer ~ J. Smith
 - B. ELKHART 5 mins [11:55] Prayer ~ Eshelman
 - C. <u>LAFAYETTE</u> 5 mins [12:00] <u>Prayer</u> ~ Mann
 - **D.** MARION 5 mins [12:05] Prayer ~ D. Hanson
 - E. ORLANDO 5 mins [12:10] Prayer ~ Holdeman

32. INTERCESSORY PRAYER & RECESS FOR LUNCH (See Appointees Above) 7 20 mins [12:30]

BUSINESS SESSION #4

Fri 1:45 - 5:30 p.m. (Break @ 3:15p)

33. CALL TO ORDER / PRAYER TO RECONVENE (Moderator) 5 mins [1:50]

34. VISUAL ATTENDANCE (Asst. Clerk)

35. CANDIDATES & CREDENTIALS COMTE REPORT — Continued (Niess) 40 mins [2:30]

- A. Evidence of Progress Sermon: J. Punt Psalm + 25/5 + RCV) 35 mins [2:25]
- B. Ch. History Paper: J. Punt (Comte + VV) 5 mins [2:30]

36. SESSION/TGB REPORTS 40 mins [3:10]

- A. **SECOND** 5 mins [2:35] Prayer ~ B. McKissick
- B. SELMA (Oral: A. Niess) 5 mins [2:40] Prayer ~ Schisler
- **C. SOUTHSIDE** *5 mins* [2:45] Prayer ~ Niess
- **D.** SPARTA 5 mins [2:50] Prayer ~ Wise

⁵ The intention of this proposed format is that the voting and/or consultative members of the court, *excluding the parties*, would participate in this floor discussion (Item D), similar to jury deliberation.

⁶ We plan to do TGB/Session reports in alphabetical order, starting with Atlanta.

⁷ Wherever possible, those asked to lead in prayer (along with their alternates) also served, by appointment of the moderator, as minute-reviewers for the particular congregation they are lifting up in prayer.

- E. SYCAMORE 5 mins [2:55] Prayer ~ Fearing
- F. TERRE HAUTE 5 mins [3:00] Prayer ~ Bibby
- **G.** WESTMINSTER 5 mins [3:05] Prayer ~ Mauser
- 37. INTERCESSORY PRAYER (See Appointees Above) 25 mins [3:30]
- **38. MID-SESSION BREAK (15 mins)** *Order of the Day @ 3:30p* [3:45]
- 39. CANDIDATES & CREDENTIALS COMTE REPORT Continued (Niess) 50 mins [4:35]
 - A. English Bible Results: J. Punt (VV) 5 mins [4:30]
 - **B.** Pers. Godliness: J. Punt (20/10/5 + RCV) 40 mins [4:25]
 - C. Report as a Whole (Niess) 5 mins [4:35]
- 40. NOMINATING COMTE REPORT Status Report, Appeal for Volunteers/Referrals? (Chair) 5 mins [4:40]
- 41. BUFFER (50 Mins)
- 42. INTERCESSORY PRAYER & RECESS FOR DINNER (See Appointees Above) 20 mins [5:30]

BUSINESS SESSION #5

Fri 6:45 - 9:00 p.m. (No Break)

- 43. CALL TO ORDER / PRAYER TO RECONVENE / WELCOME (Moderator) 5 mins [6:50]
- 44. VISUAL ATTENDANCE (Asst. Clerk)
- 45. PRESBYTERY YOUTH REPORT (CYPU) 30 mins [7:20]
- **46. FINANCE COMTE REPORT** (M. Hart) 15 mins [7:35]
- 47. TIME & PLACE COMMITTEE REPORT (Chairman) 5 mins [7:40]
- 48. NOMINATING COMTE REPORT Final Draft (Chair) 5 mins [7:45]
- **49. RESOLUTION OF THANKS COMMITTEE** (Chairman) 5 mins [7:50]
- **50. READING OF PREVIOUS MINUTES** (Clerk) 5 mins [7:55]
- **51. PRAYER TO ADJOURN** (Moderator) 5 mins [8:00] one hour buffer

BUSINESS SESSION #7

Sat 8:30 a.m. - 12:00 p.m. (Break @ 10:30a) N/A?